joi, 14 februarie 2008

14 Februarie, Valentine's Day

Expansiunea americana, care se dovedeste a nu fi doar pe plan militar si economic, se extinde si in plan sentimental. Valentine's Day nu e altceva decit o gogorita pentru a mai stoarce niste bani de la oamenii care si asa o duc de pe o zi pe alta, cocosati de credite si de nevoia de consum, atent pastorita subliminal de televiziuni [ cu Acasa TV si ProTV campioni ].

Si cum setea cresterii marjelor de profit la cote ridicole este capitala pentru managerii marilor magazine, acestia au adus si pe meleagurile noastre si au cultivat in fiecare dintre noi dorinta de a consuma cit mai mult, mai mult, prin "exprimarea" sentimentelor fata de persoana iubita cu un purcelus de plus... pardon, o inimioara de plus.

Caracterul acestei "sarbatori", care nici macar nu este denumita in limba romana, ci marketata drept "Valentine's Day", este pur comercial si nu are nimic a face cu declararea sentimentelor pentru persoana iubita. Are insa a face cu sporirea profiturilor magazinelor care se intrec in organizarea unor evenimente ce intretin spalarea creierelor si cheltuirea banilor.

Daca este sa ne exprimam sentimentele pentru persoana iubita, o putem face in orice zi a anului fara a avea nevoie de o anume zi, si aia importata si, in spatele portofelelor golite pe prostii ieftine, golita de continut.

Niciun comentariu: